open-navfaktor-logo
search
Pojas Gaze
U izraelskim zračnim napadima tokom noći ubijeno najmanje 17 Palestinaca
Izraelske artiljerijske jedinice pokrenule su i napade na zapadna naselja grada Rafaha na jugu Pojasa Gaze
18.06.2024. u 08:43
get url
text
FOTO: Anadolija
Izraelske snage ubile su najmanje 17 Palestinaca i ranile više desetaka u zračnim napadima tokom noći širom Pojasa Gaze.
- Medicinski timovi izvukli su 13 tijela iz ruševina dvije uništene kuće koje pripadaju porodicama Al-Ra'ie i Al-Madhoun u izbjegličkom kampu Nuseirat u centralnom Pojasu Gaze - objavila je u utorak zvanična palestinska novinska agencija WAFA.
Dodaje se da su u drugom izraelskom zračnom napadu na kuću porodice Harb u izbjegličkom kampu Bureij ubijena najmanje četiri Palestinca, a nekoliko ih je ranjeno.
Više izraelskih vazdušnih napada i granatiranja zabilježeno je u Rafahu i Deir al-Balahu, u južnom i centralnom Pojasu Gaze, kao i u naseljima Tel al-Hawa i Zeitoun u gradu Gazi.
U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijeno je više od 37.300 Palestinaca, a 85.300 osoba je ranjeno.
Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), koji je najnovijom presudom Tel Avivu naložio da odmah obustavi operaciju u Rafahu, gdje je više od milion Palestinaca potražilo utočište od rata.
U izraelskim napadima na Pojas Gaze od 7. oktobra prošle godine ubijeno je najmanje 37.347 Palestinaca, uglavnom žena i djece, a ranjeno je 85.372.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.