open-navfaktor-logo
search
Potraga u Crnoj Gori
U Kotoru nestala osmogodišnja djevojčica, stotine ljudi je traži
U Crnoj Gori od sinoć traje potraga za osmogodišnjom državljankom Južnoafričke republike Kjarom koja je nestala u naselju Kavač nadomak Kotora.
13.04.2021. u 14:20
get url
text

Prema riječima komandira Službe zaštite i spašavanja Kotor Maksima Mandića, sinoćnja detaljna potraga nažalost nije dala rezultate, te su spasioci i od jutros na terenu.

- Tražimo i dalje, svi su na terenu, ne znam šta da mislim jer se djevojčica do sada morala naći. Dojavu o nestanku djevojčice smo dobili sinoć oko 19 sati i od tada smo svi na terenu. U pomoć su pritekle kolege iz Tivta, Budve, Herceg Novog, Perasta, Radovića, zatim pripadnici komunalnih službi, policije, psi tragači, veliki broj mještana Kavča i građana iz Kotora i Tivta. Pokušali smo i sa dronom sa infracrvenim zracima, ali od djevojčice ni traga ni glasa - kazao je Mandić za Pobjedu.

Mandić je kazao da spasiocima danas potragu otežava kiša.

U akciju je sinoć bilo uključeno oko 100 službenih lica, vatrogasaca, policije, komunalnih službi i ostalih, kao i oko 500 građana. Mandić je kazao da su sinoć u Kavač došli predsjednik i potpresjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i Siniša Kovačević.

Iz kotorske policije rečeno je da je nestanak djevojčice prijavio otac, koji je također sinoć bio cijelu noć na terenu. Prema sazanjima Pobjede djevojčica Kjara sa roditeljima živi u Kumboru, školu pohađa u Radovićima, a u Kavaču je bila sa roditeljima na rođendanu kod prijatelja. U jednom momentu se odvojila od druge djece sa kojima se igrala i od tada joj se gubi svaki trag.

Potraga je za volontere i građane bila obustavljena sinoć oko dva sata i nastavljena je jutros na zoru, ali je otežava jaka kiša koja već satima pada u Boki.

Ipak tokom cijele noći za Kjarom su na terenu tragali profesionalni vatrogasci i druga adekvatno obučena lica.

Kako piše Kotor TV, ona govori engleski jezik.

Prema riječima komandira Službe zaštite Tivta Miodraga Giljače, svi uključeni u akciju čine maksimalne napore da nađu djevojčicu, ali za sada nema ni traga ni glasa ni od djevojčice, ni od psa koji je navodno, sa njom.

Djevojčica se navodno, nije predveče vratila kući, dok su to učinila sva druga lokalna djeca sa kojima se ona igrala. Njeni roditelji su je prvo sami pokušali pronaći, a kada u tome nisu uspjeli, pozvali su policiju i vatrogasce.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.