open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
U Kotoru uhapšen Slobodan Kašćelan, navodni šef crnogorskog "kavačkog klana"
Crnogorska policija uhapsila je Slobodana Kašćelana, koji u policijskim evidencijama važi za šefa "kavačkog klana", jedne od navodno najmoćnijih kriminalnih organizacija na Zapadnom Balkanu, ali i Evropi, javljaju u mediji u Podgorici.
21.04.2021. u 11:37
get url
text

Kašćelan je uhapšen u utorak navečer u Kotoru, a po pisanju crnogorskih Vijesti, sumnjiči ga se da je organizirao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više teških krivičnih djela, za koje je zaprijećena kazna i do 40 godina zatvora.

Uz Kašćelana su, prema saznanjima podgoričkih medija, uhićena još najmanje četvorica njegovih saradnika.

Kako su mediji ranije pisali, "kavački klan" je, uz "škaljarski klan", jedan od najopasnijih u regiji, a bave se prijevozom i trgovinom kokainom iz Južne Amerike u Evropu. Ta dva klana, oba iz kotorskih predgrađa Kavač i Škaljari, po kojima su dobili ime, u brutalnom su ratu od 2015. godine, koji je počeo nakon krađe 200 kilograma kokaina u Španiji, a u njemu je stradalo blizu 50 pripadnika oba klana.

U brutalnim likvidacijama plaćenih ubica, u kojima su korišteni snajperi, pištolji, autobombe, stradale su najmanje tri slučajne žrtve. Prihodi od trgovine drogom te dvije kriminalne udruge, kako su ranije pisali mediji, broje se stotinama milona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.