open-navfaktor-logo
search
SDA Sandžaka
Ugljanin: Generalni konzulat Turske u Novom Pazaru garant pravne sigurnosti
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je danas da otvaranje Generalnog konzulata Republike Turske u Novom Pazaru predstavlja garant pravne sigurnosti i vrhunac dobre međudržavne saradnje između Turske i Srbije.
14.04.2021. u 14:14
get url
text

- Naš je interes, kao Stranke demokratske akcije Sandžaka, da se ti dobri međudržavni odnosi između Republike Turske i Republike Srbije nastave i mi ćemo da damo puni doprinos tome - izjavio je Ugljanin nakon posjete prvog turskog konzula u Novom Pazaru Basara Basola SDA Sandžaka.

On je ocijenio da se otvaranjem turskog konzulata u Novom Pazaru stvaraju uslovi za pravnu sigurnost svih građana Turske koji dođu u ovaj kraj, kao i da će pravna sigurnost afirmisati turističke agencije i turiste da dođu i posjete Sandžak, posebno, kako je podvukao, za investitore koji žele da ulože u bilo koju zemlju.

- Otvaranje konzulata kao garanta pravne sigurnosti će da motiviše veliki broj investitora iz Turske. U tom smislu, kao politička stranka, stojimo na raspolaganju i radujemo se našoj budućoj saradnji - poručio je  Ugljanin.

Turski konzul Basar Basol je nakon susreta s Ugljaninom kazao da se od njega informisao o Sandžaku i da je tokom ovog susreta bilo riječi o investicijama u Sandžaku.

- U budućem periodu ćemo, kao i sa svim ostalim prijeteljima Sandžaka, sarađivati s Ugljaninom. Još jednom smo naglasili da sa dobri odnosi između Turske i Srbije od koristi našoj braći u Sandžaku. U budućem periodu ćemo, ako Bog da, raditi puno lijepih stvari - rekao je turski konzul.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.