open-navfaktor-logo
search
Uhapšen 26-godišnjak
Unuk poznatog hrvatskog glumca i reditelja osumnjičen za pokušaj ubistva
Sina Luke i Ivane Radeljić Vrdoljak, Matiju Vrdoljaka, policija je uhapsila nakon što su ga građani prepoznali na snimkama koje je objavila policija. Sumnjiče ga da je 9. decembra 2023. u centru Zagreba nožem pokušao ubiti 21-godišnjaka.
02.01.2024. u 13:54
get url
text

Zagrebačka policija je 28. decembra javila da je dovršila kriminalističko istraživanje za ubistvo u pokušaju od 9. decembra u centru Zagreba. Ranije su objavili fotografiju muškarca kojeg su tražili, a za kojeg su "pretpostavljali da raspolaže saznanjima o pokušaju ubijstva". Naknadno su javili da je uhapšen 26- godišnjak, piše Večernji list.

Ovaj medij piše kako je uhapšeni 26-godišnjak unuk Antuna Vrdoljaka, poznatog glumca i reditelja. Sudija istrage odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja djela.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela ubistvo u pokušaju na štetu 21-godišnjaka.

Tokom kriminalističkog istraživanja došlo se do saznanja da je 9. decembra 2023. godine u 4.27 sati u Draškovićevoj ulici, tokom verbalnog i fizičkog sukoba u kojem je učestvovalo više osoba, a među njima je bio i oštećeni 21-godišnjak kojem je osumnjičen 26-godišnjak prišao s leđa te, iako je znao da ga 21-godišnjak ne vidi i ne može se odbraniti, s namjerom da ga usmrti nožem koji je imao kod sebe, nanio mu više ubodnih rana.

Ljekarska pomoć je povrijeđenom 21-godišnjaku pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je lakše povrijeđen.

-Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su 26-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku dok je krivična prijava podnijeta Županijskom državnom odvjetništvu -objavili su iz zagrebačke policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.