open-navfaktor-logo
search
Tragično
Uznemirujuće - Beba preminula zbog pothranjenosti i nedostatka medikamenata
AUTOR: Anadolija
30.05.2024. u 15:04
get url
text
FOTO: AA
Sedmomjesečna beba preminula je u Dei ral-Balahu u centralnom dijelu Pojasa Gaze usljed potranjenosti i nedostatka medikamenata.
Neimenovani zdravstveni službenici kazali su da se radi o bebi Abu Ataya koja je preminula zbog nedostatka hrane, lijekova i adekvatne zdravstvene usluge, a što su sve posljedice brutalnih napada koje Izrael izvodi na blokirani Pojas Gaze od 7. oktobra prošle godine.
FOTO: AA
Isti izvori kazali su da je preminula beba rođena nakon početka izraelskih napada i da joj je bila potrebna posebna hrana i lijekovi zbog bolesti.
Naglasili da se ovakvi tragični slučajevi događaju kao posljedica kontinuiranih izraelskih napada i blokade Pojasa Gaze.
U izraelskim napadima od 7. oktobra do sada je ubijenio najmanje 36.224 Palestinaca, uključujući 15.328 djece i 10.171 ženu, a ranjeno je 81.777 osoba.
Izrael je optužen za genocid pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ), koji je u posljednjoj presudi naredio Tel Avivu da odmah prekine operaciju u Rafahu, gradu na jugu Pojasa Gaze u kojem je više od milion raseljenih Palestinaca potražilo utočište.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.