open-navfaktor-logo
search
Zračni napad
Uznemirujuće - Novi izraelski masakr u Gazi: Ubijeno desetero Palestinaca, uključujući bebu i dvoje djece
AUTOR: Anadolija
22.05.2024. u 15:23
get url
text
FOTO: AA
Najmanje desetero Palestinaca, uključujući bebu i dvoje djece, ubijeno je u zračnom napadu koji je izraelska vojska izvela na kuću u mjestu Az-Zawayida u Deyr al-Belahu u centralnom dijelu Pojasa Gaze.
Lokalni izvori javljaju da je izraelska vojska bombardovala kuću okruženu šatorima raseljenih Palestinaca. U napadu je ubijeno desetero Palestinaca, uključujući bebu i dvoje djece. Tijela su prebačena u bolnicu Šehida al-Akse.
FOTO: AA
Među leševima dovezenim u bolnicu, bila su i tijela dvoje djece umotana u ćebad i poredana jedno pored drugog na zemlji. Palestinac koji je stajao pored leševa držao je beživotnu bebu u naručju.
- Kakva je krivica ovih ljudi, zašto ih ubijaju? - upitao je on.
Palestinci koji su došli u bolnicu nisu mogli suzdržati suze pri opraštanju od svojih rođaka.
Najmanje 62 Palestinaca je ubijeno, a 138 je povrijeđeno u izraelskim napadima u Pojasu Gaze u protekla 24 sata.
- Izraelske okupacione snage počinile su šest novih zločina u protekla 24 sata nad porodicama u Pojasu Gaze, što je rezultiralo ubistvom 62 osoba i ranjavanjem još 138 - navodi se u saopćenju Ministarstva zdravstva u Gazi.
U saopćenju se navodi da su mnoge žrtve još uvijek zarobljene pod ruševinama i na putevima, jer spasioci ne mogu doći do njih zbog kontinuiranih izraelskih napada.
Kršeći privremenu presudu Međunarodnog suda pravde, Izrael nastavlja napad na Pojas Gaze u kojem je od 7. oktobra prošle godine ubijeno najmanje 35.709 Palestinaca, uglavnom žena i djece, a ranjeno je 79.990 osoba.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.