open-navfaktor-logo
search
Narcis bez maske
Vučić: Moj govor u UN-u dvaput gledaniji od Zelenskog, pogledajte ovacije za predsjednika Ukrajine
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je njegov govor pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija izazvao pažnju zato što je drugačiji i da su poslije silaska sa govornice prilazili da mu čestitaju šefovi misija nekih od najvećih zemalja svijeta.
23.09.2022. u 13:04
get url
text

On se složio sa procjenama da je njegov govor na zvaničnom kanalu UN-a bio duplo gledaniji od obraćanja predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog. Za Zelenskog je rekao, da nekome može da se sviđa ili ne, ali da je ukrajinski predsjednik zvijezda. 

- Moj govor je izazvao pažnju zato što je drugačiji. Zato što se neko ko je mali drznuo da kaže istinu. Meni su sinoć prišli šefovi misiji nekih od najvažnijih zemalja svijeta da mi čestitaju. Oni su izašli iz sale da bi došli da me sačekaju u dijelu iza govornice, kuda su me vodili, da dođu da kažu da ovo nisu čuli u posljednjih 10 godina. I na hrabrosti i na svemu drugom. A ja sam samo govorio ono što mislim - kazao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u New Yorku. 

Dodaje da misli da je tim govorom učinjeno nešto dobro za Srbiju, jer "smo strasnije, a vrlo argumentovano branili našu poziciju i svakome pokazali da nismo šaka zobi koju mogu da pozobaju zato što su oni veliki a mi mali".

- Podigli smo svoju cijenu i u stanju smo da se borimo za svoje stavove - rekao je Vučić. 

Nakon što je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski održao govor u UN-u uslijedile su ovacije. Pogledajte taj trenutak. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.