open-navfaktor-logo
search
Ministri u Banjoj Luci
Vuksanović-Stanković o premijeru Abazoviću: Koliko poštuješ BiH pokazao si sramnim izjavama u Srebrenici
Zastupnica Socijaldemokratske partije (SDP) u Skupštini Crne Gore Draginja Vuksanović-Stanković dala je punu podršku suverenitetu Bosne i Hercegovine te osudila postupke premijera Dritana Abazovića i prisustvo dva crnogorska ministra na svečanoj akademiji u Banoj Luci, povodom neustavnog "dana Republike Srpske".
09.01.2023. u 19:13
get url
text

VEZANI TEKST - Vlada Crne Gore saopćila: Ministri nisu delegirani da prisustvuju proslavi "dana RS-a"

- Svaka Dritanova istina je ovakva. I razmatrao je Dritan i donio odluku i odobrio. Ne poštuješ Dritane ti ni suverinitet svoje države, a koliko poštuješ BiH pokazao si sramnim izjavama u Srebrenici. Nego, nije prvi put, nažalost da politički pajaci izazivaju diplomatske skandale - navela je Vuksanović-Stanković.

Vlada Crne Gore, pak, saopćila je danas da nije delegirala ministre finansija i pravde Aleksandra Damjanovića i Marka Kovača da prisustvuju obilježavanju "dana Republike Srpske", koji je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

Vlada Crne Gore neupitno poštuje cjelovitost, teritorijalni integritet i suverenitet Bosne i Hercegovine, pojasnili su u saopćenju, podržavajući njen evropski put i baštineći prijateljske i dobrosusjedske odnose zasnovane na tradicionalno snažnim međudržavnim vezama, zajedničkim evropskim aspiracijama, ekonomskoj saradnji i daljem infrastrukturnom povezivanju.

VEZANI TEKST - Ministrica Turković uputila protestno pismo premijeru Crne Gore Dritanu Abazoviću

- Puna podrška i poštovanje prijateljskoj, suverenoj i jedinstvenoj BiH. Republika Srpska nije i nikada neće biti suverena država - napisala je Vuksanović-Stanković.

Dodajmo i da je zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH dr Bisera Turković uputila je protestno pismo Dritanu Abazoviću, premijeru Crne Gore i koordinatoru ministarstva vanjskih poslova povodom prisustva ministara pravde i finansija Crne Gore u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.