open-navfaktor-logo
search
Skup u Beogradu
Vulin: Srbija koju vodi Vučić neće priznati Kosovo, neće odustati od RS-a i Srba u Crnoj Gori, a "srpski svet" je...
Aleksandar Vulin koji je osnovao Pokret socijalista istakao je na predizbornom skupu svoje partije u Beogradu da Srbija koju predvodi Aleksandar Vučić neće priznati Kosovo, neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji i neće odustati od Republike Srpske i Srba u Crnoj Gori.
10.12.2023. u 18:17
get url
text
Aleksandar Vulin, predizborni skup, Beograd

Vulin je istakao da je današnja Evropska unija skup teritorija, te da je Srbija država zato što je vodi slobodni lider.

Aleksandar Vulin je dodao da još uvijek traje borba sa petooktobarskim ološem koji je uništio Srbiju i pozvao svoje birače da glasaju za listu "Aleksandar Vučić - Srbija ne smije da stane".

- Živimo u teškim vremenima, živimo u vremenima u kojima se još uvek borimo i otimamo da vratimo ono što je petooktobarski ološ prodao i napustio. Još uvek se borimo sa petooktobarskim ološem da izvidamo svaku ranu koju su nanijeli srpskoj vojsci, da izvidamo svaku ranu koju su nam nanijeli uništavajući našu armiju i prodajući nam generale Hagu, još uvijek se borimo sa petooktobarskim ološem koji je naše tržište prodao i poklonio - poručio je Vulin pristalicama Pokreta socijalista.

Foto: Pokret socijalista

Vulin je istakao da je vrijeme da Srbi riješe svoje nacionalno pitanje i da se ono rješava formiranjem "srpskog sveta".

- I niko nikada da se potrudi da nam objasni kako je moguće da ujedinjavanje Nemačke koja je izazvala dva svjetska rata, u kojima je stradalo stotine miliona ljudi nije prijetnja svjetskom miru, ali ujedinjavanje Srba koji su pobijedili u dva svjetska rata jeste prijetnja svjetskom miru. Nikako da nam objasne kako je moguće da narod pobjednika ne smije da živi zajedno, a narod poraženih može - istakao je Vulin.

VEZANI TEKST - Srbija, Crna Gora i RS: Orlić, Mandić i Stevandić tajno potpisali Deklaraciju za Savez srpskih zemalja!?

- Narod koji je pretekao Jasenovac i Jadovno, narod koji zna šta znači nositi mrtvo dijete, narod koji zna kako izgleda pogrom na Kosovu, narod koji zna kako je kad vrištiš od bola dok trogodišnju djevojčicu iznosi hitna pomoć mrtvu dok se svijet bezobrazno ceri i govori o kolateralnoj šteti, narod koji to zna ne smije da dozvoli da njegova sudbina bude prepuštena strancima ili drugom političkom savezu - rekao je on i dobio gromoglasan aplauz svojih pristalica.

- Historijska odgovornost ove generacije jeste da formira "srpski svet", da ujedini Srbe u jedinstvenu državnu zajednicu. "Srpski svet" je konačno rješavanje nacionalnog pitanja Srba. Samo formiranjem "srpskog sveta" možemo da sačuvamo srpski narod. Ovo je historijski trenutak ove generacije. Svijet se mijenja nepovratno i mijenja se nabolje. Nikada više neće biti unipolarnog svijeta gdje se odlučuje iz jedne glave. Naravno da će se cilj ujedinjavanja Srba ostvariti ako Srbijom budu vladali oni koji taj cilj razumiju. Ovdje u Beogradu uvijek mora da se nalazi predsjednik svih Srba, a predsedjnik svih Srba jeste Aleksandar Vučić - rekao je Vulin i nastavio:

- Vučić mora da nas okupi i ne dozvoli da se razdrobimo, da ne dozvoli da nas izdjele. Srbija koju vodi predsjednik Vučić i vlada koju podržava Pokret socijalista neće priznati Kosovo, neće napustiti Republiku Srpsku, neće prestati da brine o Srbima u Crnoj Gori i neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji. Neuvođenje sankcija Rusiji je mjera našeg samopoštovanja. Naša politika je politika vojne neutralnosti, ali politika suprotstavljanja sili i nasilju. Ponosan sam što sam sa predsjednikom Vučićem uvijek bio na pravoj strani historije, što sam uvijek bio tu kada je teško. Ponosan sam što pripadam narodu koji nikada nije pogriješio, a ovi veliki neka uče od nas. Tamo gdje su Srbi, tamo je sloboda, pravda i istina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.