open-navfaktor-logo
search
Starta odmah
Da korisnici znaju: TikTok počinje označavati sadržaje koje je napravila umjetna inteligencija
AUTOR: ABC News/Faktor
09.05.2024. u 16:05
get url
text
TikTok je danas najavio da odmah počinju s automatskim označavanjem sadržaja koji je kreiran uz pomoć umjetnr inteligencije, a koji je napravljen na drugim platformama. 
- Naši korisnici i naši kreatori su toliko uzbuđeni zbog AI (umjetne inteligencije) i onoga što ona može učiniti za njihovu kreativnost i njihovu sposobnost da se povežu s publikom. I u isto vrijeme, želimo osigurati da ljudi razumiju šta je činjenica, a šta fikcija - rekao je Adam Presser, TikTok-ov šef za operacije i sigurnost rza ABC News
Ovo će učiniti implemetacijom tehnologije Content Credentials, koju su osnovali Microsoft i Adobe, što je otvoreni tehnički standard koji izdavačima, kreatorima i potrošačima pruža mogućnost da prate porijeklo različitih vrsta medija.
- Ovo je kao oznaka nutritivne vrijednosti za sadržaj. Ona vam govori šta se dogodilo na slici, gdje je snimljena, ko ju je napravio i izmjene koje su napravljene usput - objasnila je izvršna direktorica Adobe-ovog trusta Dana Rao ranije ove godine.
TikTok je rekao da uvođenje ove nove oznake počinje danas i da će se primjenjivati na sve korisnike širom svijeta u narednim sedmicama.
Mediji pojašnjavaju da TikTok već označava sadržaj koji je napravljen sa TikTok AI efektima, a sada će označavati sadržaj koji je kreiran na drugim platformama koje su implementirale Content Credential, kao što su OpenAI-jev DALL·E 3 i Microsoftov Bing Image Creator. Iako su Microsoft, Adobe i OpenAI već uključeni u Content Credentials, Google se obavezao da će podržati i Content Credentials.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.