Kupres

Iz HDZ-a kažu da će pokrenuti razgovor o izmjenama Izbornog zakona

Objavljeno: 11.10.2019. u 16:30

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona, naglašeno je kako će osnova djelovanja biti prema presudama Ustavnog suda BiH, uz tehnička pitanja koja će biti dio opće rasprave

Sa sastanka

FOTO: Fena

Klauzura Hrvatske demokratske zajednice BiH, na kojoj je predsjednik Dragan Čović predstavio aktuelnu političku situaciju te naglasio poziciju Hrvata u Bosni i Hercegovini, održana je danas na Kupresu.

Okupljeni sa svih nivoa zakonodavne i izvršne vlasti, državne i entitetskih, kantonalnih i lokalnih nivoa razgovarali su o aktuelnoj političkoj situaciji, strateškim ciljevima, te stanju i poziciji Hrvata u BiH.

Osim osvrta, prisutni su se kroz raspravu dotakli svih područja djelovanja, kao i planova angažmana za predstojeći period, saopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ-a.

Govoreći o izmjenama Izbornog zakona, naglašeno je kako će osnova djelovanja biti prema presudama Ustavnog suda BiH, uz tehnička pitanja koja će biti dio opće rasprave te je naglašeno kako se već u idućoj sedmici mora otvoriti pregovarački proces, a HDZ će biti inicijator za razgovor oko izmjena Izbornog zakona.

- Ne trebaju nam nametnute odluke i rješenja, mi u BiH moramo osmisliti kako provesti cijeli proces u naredna dva ili tri mjeseca i doći do konačnog dogovora - kazali su iz HDZ-a.

Na klauzuri je također raspravljano o Komunikacijskoj strategiji HDZ-a, gdje su svi prisutni u međusobnom razgovoru i razgovoru s vodećim stručnjacima dali vlastiti doprinos, stoji u saopćenju.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije