Bivša novinarka Sanela Prašović-Gadžo, koja je na proteklim Općim izborima bila kandidatkinja SBB-a za Parlament FBiH, nakon dvodnevne šutnje objavila je status na Facebooku u kojem izražava sumnju u regularnost izbora.

- 110.000 nevažećih listića za Predsjedništvo BiH na onako jednostavnom listiću? Apsolutno logično nemoguće. Cca 400.000 nevažećih na svim nivoima? Pa šta smo mi? Idioti? Odmah međunarodna zajednica, Incko, neka sila, da uvedu: elektronsko glasanje i brojanje + video nadzor na biračkom mjestu + zakonom propisan obavezan izlazak na izbore. I srediti odmah biračke spiskove. A Tužilaštvo odmah da otvori istragu i pohapsi odgovorne za ove mrtve na spiskovima sada i za sve druge nepravilnosti. Jer znamo ko je morao, a nije ih svjesno i namjerno uklonio. To bar znamo u čijoj je nadležnosti. Rekao CIK bar 100 puta ko je to trebao da uradi. Taj koji to nije uradio, to je svjesno ostavio tako radi izbornih krađa i manipulacija. Obim im vidimo sad. Projekat 7. oktobar nije trajao jedan dan. To je dobro osmišljen, planiran, kreiran i proveden projekat brutalne izborne krađe. I ne samo krađe. Laka vam i ugodna noć - napisala je Prašović-Gadžo na Facebooku.

 

Prašović-Gadžo svakako ima razloga za ogorčenost i nezadovoljstvo, barem kada su u pitanju njeni vlastiti izborni rezultati. Naime, prema do sada prebrojanim glasovima i podacima koje je objavila Centralna izborna komisija BiH, ova kandidatkinja SBB-a dobila je tek skromnih 1.887 glasova.