open-navfaktor-logo
search
Junak Olimpika
Adnan Osmanović otkrio kako su Vukovi savladali Želju na Grbavici
Fudbaleri Olimpika savladali su ekipu Željezničara na Grbavici rezultatom 1:0 u sklopu 22. kola Premijer lige BiH.
16.03.2021. u 14:33
get url
text

Adnan Osmanović, kapiten Olimpika, bio je heroj tima sa Otoke. Vukovi su njegovim pogotkom iz finiša susreta stigli do pobjede, prve zvanične u međusobnim ogledima od osnivanja kluba.

- Sretan sam što sam baš ja pogodio i donio tri boda našoj ekipi. Mnoge generacije prije nas su pokušavale da pobjede Željezničar, ali evo nama je uspjelo da dođemo do trijumfa i mnogo sam sretan zbog toga - rekao je Osmanović u uvodu razgovora.

Što se tiče same utakmice, kako kaže njegovi saigrači su ispoštovali ono o čemu su se dogovorili u svlačionici.

- Znali smo da će nam se ukazati mali broj prilika i da moramo biti koncentrisani. Čekali smo strpljivo, izdržali sve nalete i dočekali svoju priliku. Dobio sam idealnu loptu i nakon udarca kada sam vidio da je lopta završila u golu niko nije bio sretniji od mene. Moram istaći da je ovo pobjeda cijelog tima i stručnog štaba, koja će nam puno značiti u nastavku. Pokazali smo da znamo, da možemo i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu i dalje - ističe Osmanović.

Za vikend slijedi gostovanje ekipi Širokog Brijega na Pecari.

- Već od danas kreću pripreme za taj susret. Širokobriježani nisu slučajno na drugom mjestu. Pokazali su svojim igrama i kvalitetom da to mjesto zaslužuju. Mi nakon dva vezana trijumfa imamo dodatno samopouzdanje i idemo da se nadigravamo na Pecaru, pa neka pobjedi bolji - ističe Osmanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.