open-navfaktor-logo
search
Zimska utrka
"Advent Run" u Sarajevu: Trčali za dječije osmijehe i novogodišnje paketiće za 220 štićenika domova bez roditeljskog staranja
U Sarajevu je održan drugi "Advent Run", zimska utrka na stazi dužine 5000m.
19.12.2021. u 11:34
get url
text

Start i cilj utrke bio je ispred Zemljskog muzeja BiH, a trčalo se Vilsonovim šetalištem Učestvovalo je 374 trkačica i trkača iz gradova širom Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova, Francuske, Slovačke, Austrije i Sjedinjenih Američkih Država.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Alma Hrnjić. Drugoplasirana je bila Amerikanka Josephine Mintel, a treća je bila Emina Alagić.

Najbrži u muškoj konkurenciji bio je Albion Ymeri sa Kosova. Drugo mjesto osvojio je Uroš Gutić, a treće Emir Hastor.

U nizu sjajno kostimiziranih trkača i trkačica, nagradu za najbolji kostim osvojio je Feđa Špuren iz Konjica.

Dio sredstava od kotizacija namijenjeno je projektu "Kilometri za dječje osmjehe" u sklopu kojeg će se prikupljenim sredstvima kupiti novogodišnji paketići za 220 djece u domovima bez roditeljskog staranja u Sarajevu, Zenici i Kulen Vakufu.

Nakon utrke održan je "After Run Party" na kojem su učesnici uživali u adventskim delicijama i nastupu grupe M.E.S.H., saopćilo su organizatori ove manifestacije i najavili da Udruženje DEČKI U PLAVOM zakazuje naredno druženje za 16.01.2021. godine kada se održava „4th BH TELECOM Unusual Marathon“ u Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.