VEZANI TEKST - Vidović najavila žalbu: Optužbe protiv Novalića podržavali su Čavara, Čović, HNS, Konaković, Forto, Nikšić, Ambasada SAD-a

- U svemu se pridružujem u komentaru koji ste čuli od kolegice Vidović. I ja sam istog mišljenja i stajališta. Čuli smo obrazloženje osuđujućeg dijela presude. Naravno da se ne slažemo sa presudom, jer smatramo da ne proizilazi iz uopće iz provedenih dokaza, toliko je dokaza koji govore suprotno ovim zaključcima. Sve druge komentare, mišljenja iznijet ćemo u pismenom dijelu žalbe – poručila je Bajramović.

Mirna Avdibegović, advokatica Fikreta Hodžića, koji je osuđen na pet godina, istakla je da je Hodžić "osuđen za djelo koje mu optužnicom nije stavljeno na teret".

- Osuđen je da je potrošio 100.000 KM na način njemu poznat, a upravo ti novci se nalaze deponovani u Sudu BiH. Svo obrazloženje je protivno činjenicama, svo obrazloženje je protivno čak i činjeničnom opisu koji je pročitan. Mi ćemo svakako dati više u obrazloženju naše žalbe. Razočaravajuće je da se pokazalo u nekim dijelima istinito pisanje medija – kazala je Avdibegović.