open-navfaktor-logo
search
Potvrdio CIKBiH
Ako laže koza, ne laže rog: Opsenica svojeručno potpisao izjavu da je Srbin
Izjava Opsenice jasno pokazuje da iza njegovog izjašnjenja da je Srbin ne stoji ničija greška nego njegov svojeručni potpis
01.11.2018. u 13:05
get url
text

Goran Opsenica, Hrvat koji je preko noći odlučio postati Srbin kako bi se domogao stolice u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, u javnosti je pokušao demantovati ovu informaciju navodeći da je CIK pogriješio.

I predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović pokušao ga je "odbraniti" rekavši da je "gospodin Goran Opsenica vrlo jasnog opredjeljenja kad je riječ o nacionalnosti, to je hrvatska nacionalnost".

Međutim, Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je javnosti na uvid dala skeniranu izjavu Opsenice o prihvatanju kandidature na kojoj je on kao svoje nacionalno izjašnjenje naveo da je Srbin.

-U ime koalicije HDZ BIH, HSS, HKDU BIH, HSP-HNS, HSP DR AS BIH, HDU BIH, HSS SR kandidat iz Izborne jedinice 9 za Zastupnički dom Parlamenta FBiH na Općim izborima 2018. godine bio je Goran Opsenica. Posljednjih dana u medijima je plasirana njegova izjava koja glasi: "Ja i večeras namjeravam zanoćiti kao Hrvat, a takav ću se, van svake sumnje, ujutro i probuditi. CIK je, bojim se, instruiran da pogriješi. Pravo je pitanje ko stoji iza svega toga".

Izjava Opsenice jasno pokazuje da iza njegovog izjašnjenja da je Srbin ne stoji ničija greška nego njegov svojeručni potpis.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.