open-navfaktor-logo
search
Pyatov krivi Putina
Apel legendarnog ukrajinskog golmana: Rusija je agresor, umiru djeca, ovo je genocid
Mnogi svjetski sportisti protive se ruskoj agresiji na Ukrajinu.
14.03.2022. u 17:23
get url
text

Najglasniji su Ukrajinci, koji na svakom koraku apeluju da se zaustavi invazija na njihovu zemlju u kojoj je, prema dostupnim informacijama, poginulo najmanje 79 djece, dok su milijuni ljudi primorani bježati iz svojih kuća.

Legendarni ukrajinski golman Andriy Pyatov za situaciju u svojoj zemlji ne krivi Rusiju, već isključivo jednog čovjeka - Vladimira Putina!

- Uopće ne znam kako da sve objasnim riječima osim da je ovo pravi fašizam. Jedna osoba poludi i odluči napasti miroljubljivu, slobodnu državu. Kao i svi Ukrajinci, nadam se da će se ovo završiti čim je prije moguće - kazao je Pyatov, koji se prisjetio prvih dana invazije:

- Probudio sam se 24. februara u pet ujutro i čuo zvuk borbenog aviona. Moja supruga se probudila doslovno nekoliko minuta kasnije sa zvukom eksplozija. Nije vjerovala što se događa i sjedila je u šoku, a ja sam odmah uzeo telefon, otvorio portale i vidio da je počeo rat. Uslijedila je nova eksplozija i shvatili smo da moramo djelovati. Pokupili smo djecu i otišli u garažu, u neko sklonište, u podrum - rekao je Pyatov.

Tvrdi da je Rusija agresor i da se u Ukrajini događa genocid.

- Jasno se mora ukazati da je Rusija agresor. Sve vidimo svojim očima, sve snimamo, nismo kao ruska propaganda koja govori stvari bez dokaza. Svaki dan je kao u filmu jer se ništa ne mijenja. Bombardovanje se nastavlja, svijet to vidi, a vide to i djeca. Najgora stvar je što djeca umiru. Umiru naša djeca. Važno je da pokažemo svijetu da se ovdje događa genocid - kazao je Pyatov.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.