open-navfaktor-logo
search
Dijamant bira
Arapi žele "okititi zlatom" Edina Džeku, javio se turski velikan, šta čeka Inter?
Edinu Džeki, kapitenu fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, narednog ljeta istječe ugovor sa Interom, a još je neizvjesno da li će ostati u Milanu.
27.12.2022. u 10:10
get url
text

Kako pišu italijanski mediji, već nekoliko klubova interesuje se za usluge sjajnog bh. golgetera, ali su male šanse da napusti redove osvajača Kupa Italije.

Portal koji se bavi samo Interom donio je vijest da je stigla ponuda za Dijamanta, ali...

- Ponuda postoji, ali to ne znači da će biti prihvaćena. Galatasaray se, kako se već pokazalo proteklih dana, vratio u borbu za Edina Džeku, kojeg su željeli još dok je nosio dres Rome. U faksu iz Turske je važna brojka, četiri miliona eura neto.

To je manje od onoga što Bosanac trenutno dobija u Nerazzurrima (5,5 plus jedan milion eura), a izrazito manje nego u druga dva prijedloga, koji dolaze iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije. Arapi su napadača spremni okititi zlatom. Ipak, Džeko se nije predomislio: želi ostati u Milanu, gdje se osjeća ugodno, bitnim i ima odličan odnos s cijelom okolinom - navode italijanski mediji.

VEZANI TEKST - Džeko u društvu Messija, Benzeme, Modrića...

Dalje se navodi kako je Džeko itekako svjestan da će za ostanak u Interu morati prihvatiti smanjenje plaće, ali njegov menadžer Alessandro Lucci nije dobio službenu ponudu već samo rječite znakove želje da zajednički put nastave u Milanu.

Uprava Nerazzurra, u jeku strategije rezanja troškova za igrače starije od 30 godina, vjerovatno će predložiti nižu cifru od one koju je poslao Galatasaray, čime će započeti pregovori koji ionako ne bi trebali trajati predugo, tvrde italijanski mediji.

Džeko je ove sezone za Inter nastupio u 27 susreta i ima učinak od 12 golova i sedam asistencija.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.