open-navfaktor-logo
search
Selektor Zmajeva
Bajević: U jednoj teškoj situaciji došli smo do dobrog rezultata
Osvojiti bod u debiju nikada nije loše. Svjestan je i toga selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Dušan Bajević čiji su izabranici u njegovom debiju na klupi našeg nacionalnog tima remizirali na gostovanju kod Italije.
05.09.2020. u 00:38
get url
text

- Čestitam igračima na veoma dobroj igri i na rezultatu. Pogotovo jer je došao u jednoj teškoj situaciji kad nismo mogli da računamo na nekoliko igrača - kazao je Bajević na press konferenciji koja je upriličena na stadionu "Artemio Franchi" nakon susreta na prvog kola Lige nacija.

VEZANI TEKST - Desetkovani Zmajevi osvojili bod u gostima kod četverostrukih prvaka svijeta

Iskusni stručnjak je svjestan da je utakmica bila jako teška, a da su četverostruki svjetski prvaci od prve minute krenuli s visokim pritiskom na našu zadnju liniju.

- Drago mi je zbog ovih momaka što smo napravili dobar rezultat i odigrali odličnu utakmicu koja je bila jako zahtjevna. Bili su na visini zadatka 90 minuta, a to će nam biti potrebno i u narednim susretima - naglasio je nekada sjajni napadač mostarskog Veleža.

Bajević nikoga nije želio posebno imenovati, no kazao je da je zadovoljan zbog činjenice da su neki od mladih igrača večeras potvrdili kvalitet.

- U situaciji smo da imamo dosta mladih igrača koji su kandidati za reprezentaciju, a neki od njih su večeras pokazali kvalitet - rekao je Bajević na kraju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.