open-navfaktor-logo
search
Trener Igokee
Bajić ne poštuje Bosnu i Hercegovinu, samo bh. entitet RS i Sjevernu Makedoniju
Košarkaši Širokog u subotu navečer su se okitili 11. titulom prvaka Bosne i Hercegovine nakon što se na Final four za prvaka država u dvorani Pecara preostala tri učesnika nisu pojavila.
06.06.2021. u 16:01
get url
text

I dok su u susjednoj Hrvatskoj navijači provalili u dvoranu kako bi gledali majstoricu između Zadra i Splita, u našoj zemlji Igokea, Borac i Spars nisu se udostojili pojaviti na završnoom turniru.

VEZANI TEKST - Sramota na Pecari: Široki osvojio titulu prvaka BiH, tri tima se nisu pojavila na završnom turniru

Timovi misle da su postupili ispravno samo iz razoga jer su nakon okončane Lige za prvaka na adresu KSBiH uputili zahtjeve da se sezona okonča prema plasmanu nakon deset kola, a ne nakon dodatnog Final foura.

Trener Igokee Dragan Bajić, koja je prvobitno trebala biti organizator Final foura, pa je odustala, ogorčen je onim što se desilo sinoć (subota op.a) na Pecari. Pravo je pitanje da li je Bajić s pravom ogorčen, jer su i oni timovi koji su igrali regionalnu ligu (oba ranga) ispoštovali odluke svojih nacionalnih saveza i sezonu završili ili završavaju prema ranije usvojenom planu i programu takmičenja za aktuelnu sezonu.

- Ne znam ko je jadniji ispao, da li generalni sekretar, da li komesar lige, ili Široki koji je na ovaj način uzeo sebi za pravo da primi medalje i pehare. To dovoljno govori u kakvoj bijednoj i jadnoj državi živimo. Ovo je samo vid rasula u kojem se zemlja nalazi počev od sporta pa do svih ostalih oblasti - kazao je trener Igokee za srpskainfo.com, govoreći po istoj matrici po kojoj u posljednje vrijeme pričaju političari iz bh. entiteta RS

VEZANI TEKST - Kakva je sudbina timova koji se nisu pojavili na Final fouru za prvaka BiH?

- Trenutno se nalazim u Skoplju i zbog svega ovog ne poštujem Bosnu i Hercegovinu, poštujem samo Republiku Srpsku i Sjevernu Makedoniju čiji sam selektor - dodao je Bajić, koji sličnu priču nije pričao kada je 2014. godine bio selektor juniorske reprezentacije BiH i na platnom spisku KSBiH.

Trener Igokee smatra očito sam dobro umiješao politiku u sport kroz ono što je rekao.

- Ako neko ovim potezima misli da oduzme snagu sportu Republike Srpske mislim da ide pogrešnim putem. Više smo nego dominantni ove sezone, ovo je samo čin nemoći i nemogućnosti da ostali podnesu ono što smo ove sezone u sportu uradili. Sam čin tog blata u Širokom Brijegu, koliko generlani sekreta sve poštuje, pokazuje podatak da je gospodin Čolan došao u majici kratkih rukava da dodijeli pehare ekipi Širokog - zaključio je Dragan Bajić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.