Čelnici Građanskog saveza, koalicionog partnera Demokratske fronte i stranke koja je podržala kandidaturu Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH, ponovo su se obrušili na svoje nekadašnje kolege iz SDP-a.

Odnosi se to, prije svih, na Reufa Bajrovića i Emira Suljagića, nekadašnji članovi SDP-a, optužili su sadašnje kandidate te stranke za, kako su kazali, pokušaj uhljebljavanja.

- Kada Denis Bećirović u izbornoj noći shvati da je i državu i karijeru žrtvovao radi nekoliko plata SDP-ovaca u parlamentima, neće mi ga biti žao. SDP danas služi isključivo za uhljebljenje ljudi koji osim politike nisu imali drugog posla. Tri od četiri nosioca u Sarajevu su bez radnog iskustva – napisao je Bajrović.

Nedugo zatim je na istup nosioca jedne od SDP-ovih lista za Parlament FBiH Damira Mašića, u kojem je kritički govorio o svom bivšem stranačkom šefu Zlatku Lagumdžiji, reagirao Emir Suljagić.

- Kad Damir Mašić javno pljuje Zlatka Lagumdžiju, to nije samo bez stila - a jeste bez ikakvog stila - nego je besprizorno: svaki dinar koji je zaradio u životu (poslije Hayata), zaradio je zato što je to bio izraz Zlatkove volje. Bilo bi divno da Mašić u 40. izađe na tržište rada – napisao je Suljagić.