Pariz

Bakira Hasečić dobitnica priznanja "Žena mira 2018"

Objavljeno: 15.10.2019. u 15:11 Autor: E.L.

"Majke za mir" je nevladina organizacija koja osuđuje svako političko ili religiozno propagiranje mržnje i nasilja. Njihov cilj je pružanje materijalne pomoći, kroz ekonomske mirkoprojekte, ženama i djeci žrtvama oružanih sukoba, ali i druge akcije čiji je primarni cilj poštivanje ljudskih prava

Na međunarodnoj konferenciji koja se održava 18. i 19. oktobra u Parizu u organizaciji Udruženja "Majke za mir" (Meres pour la paix) iz Francuske, predsjednici Udruženja „Žena-žrtva rata“ Bakiri Hasečić bit će uručeno priznanje "Žena mira 2018“.

Ova konferencija održava se povodom 25. godina postojanja i rada Udruženja "Majke za mir“. Hasečić će u subotu 19. oktobra govoriti o međunarodnoj pravdi u kontekstu masovnih ratnih zločina.

"Majke za mir" je nevladina organizacija koja osuđuje svako političko ili religiozno propagiranje mržnje i nasilja. Njihov cilj je pružanje materijalne pomoći, kroz ekonomske mirkoprojekte, ženama i djeci žrtvama oružanih sukoba, ali i druge akcije čiji je primarni cilj poštivanje ljudskih prava.

Izvor:   Faktor / Sportske novosti

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije