open-navfaktor-logo
search
Nepoštivanje kažnjivo
Banjalučke ulice puste, građani poštuju policijski sat
Banjalučke ulice večeras od 20 sati su puste, građani poštuju policijski sat koji je danas uveden u periodu od 20 do pet sati u cilju sprečavanja širenja koronavirusa
21.03.2020. u 20:35
get url
text

Prije 20 sati svi pješaci požurili su kućama, kao i vozači automobila. Odluku o uvođenju policijskog sata donio je Republički štab za vanredne situacije, a naređena je zabrana kretanja licima s navršenih 65 i više godina života kao i kretanje na javnim površinama svim licima, u vremenu od 20 do pet sati.

{$galerijaFotografija}

Zabrana se ne odnosi na zdravstvene radnike koji su na zadatku, lica kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, koji su na zadatku, druge pripadnike agencija za provođenje zakona i organizacija koja vrše javna ovlašćenja, koji su na zadatku, lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada i lica kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje.

- Nepoštovanje zabrana kazniće se u skladu s važećim zakonskim propisima RS - odlučeno je danas.

Na području RS-a registrovano je 59 osoba koje su bile pozitivne na testiranju na prisustvo koronavirusa. Prvi slučaj registrovan je 5. marta u Banjoj Luci, a dvije osobe zaražene koronavirusom ozdravile su.

Policijski sat Banja Luka, 21.03.2020.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.