Podrška

BBI banka donirala sredstva Udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka"

Objavljeno: 26.11.2019. u 14:59

BBI banka kao društveno odgovorna institucija kroz različite projekte pruža podršku društvu u kojem posluje, rekao je Bukvić

FOTO: BBI banka

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo donirala je 2.000 KM udruženju "Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH" u okviru donatorske večeri koja je održana u hotelu Hills u Sarajevu. Cilj donatorske večeri bilo je prikupljanje sredstva za kupovinu pokretnog ultrazvučnog aparata za djecu oboljelu od raka, koja se liječe na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike "Jezero" Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS). Značajan broj društveno-odgovornih kompanija i pojedinaca shvatili su važnost ove humanitarne akcije, te dali svoj doprinos. Na donatorskoj večeri je prikupljeno 67 hiljada KM.

-BBI banka kao društveno odgovorna institucija kroz različite projekte pruža podršku društvu u kojem posluje. Djeca su najosjetljivija kategorija društva i potrebna im je sva pažnja kako bi izrasli u mlade ljude, buduće lidere ove zemlje. Zadovoljstvo nam je da smo u prilici biti podrška na putu njihovog ozdravljenja. Cijenimo rad i posvećenost ljudi iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka" i na ovaj način želimo im pokazati da nisu sami - izjavio je Amer Bukvić, predsjednik Uprave BBI d.d. Sarajevo.

Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" postoji i djeluje više od 16 godina. Tokom ovog perioda Udruženje je izraslo u respektabilnu organizaciju koja aktivno pruža psihosocijalnu pomoć i podršku djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama.

Izvor:   Marketing

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije