Utorak, 18.05.2021.

Bebek tvrdi da nema stečaja: Šta je Čović obećao radnicima Aluminija?

Pero Bebek, predsjednik Skupštine Sindikata uposlenika Aluminija, nakon više od sat vremena provedenih na sastanku sa liderom HDZ BiH Draganom Čovićem u centrali ove stranke u Mostaru, kazao je okupljenim radnicima da je dobio određena obećanja

Pero Bebek, predsjednik Skupštine Sindikata uposlenika Aluminija, nakon više od sat vremena provedenih na sastanku sa liderom HDZ-a BiH Draganom Čovićem u centrali ove stranke u Mostaru, kazao je okupljenim radnicima da je dobio određena obećanja.

 

-Kada je riječ o uplatama doprinosa PIO/MIO, obećano nam je da će biti uplaćeno sve, dakle 16 plus četiri mjeseca, bez razlike da li neko ide u penziju ili ne. Kada je riječ o budućnosti radnika i firme, idemo u pregovore, i smatra se da će za neki duži period, svi radnici vratiti se na posao. Opcija stečaja nije više aktuelna. Uglavnom, vidjet ćemo na pregovorima. Napravili bi sada pregovore u Kombinatu, dakle da zaključim, ima nekog napretka verbalnog, kako će to u praksi ići vidjet ćemo-saopćio je okupljenim radnicima Pero Bebek.  

Radnici Aluminija su negodovali i komentirali međusobno da u obećanja više ne vjeruju. Ostali su čekati pred sjedištem HDZ-a. 

Na pitanje novinara šta je opcija, ako to stečaj više nije, Bebek je odgovorio: Ne znam. 

Novinari su pitali i Romea Biokšića, predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija kako im Čović može obećati da neće biti stečaja i da li je takva informacija došla i iz Vlade od ministrice Jelke Milićević, ali konkretan odgovor je izostao. 

VEZANI TEKSTČović ušao na sporedni ulaz u HDZ, radnici ga dočekali povicima: "Dragane, lopove"

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh