Denis Bećirović, kandidat za člana Predsjedništva BiH je poručio:

- Politike podjele BiH nažalost i danas žive i pokušavaju se predstaviti kao realnost. Siguran sam da oni koji te, već poražavane ideje, pokušavaju oživjeti, samo ubrzavaju svoj put u političku prošlost, ali i na smetljište historije. Bosna i Hercegovina će ući u NATO i Evropsku uniju kao jedinstvena, multietnička država. To ćemo učiniti uprkos protivnicima ove ideje unutar zemlje, ali i u njenom okruženju. Uprkos njihovom posljednjem pokušaju, otvoreno podržanom iz susjedstva, odumiranje secesionističkih politika je neminovnost. U NATO-u i EU nema mjesta za protivnike temeljnih evropskih vrijednosti multikulturalizma i jednakosti građana, neovisno o njihovim etničkim i drugim pripadanjima“.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, podvukao je da je SDP BiH danas jedina stranka koja se ravnopravno bori za sve građane u svakom dijelu države.

- SDP BiH je jedina partija koja ima članove različitih nacionalnosti u svakom dijelu naše zemlje. SDP je danas jedina politička snaga u državi koja ima mrežu organizacija od Save do mora i od Drine do Une, gdje svi šalju zajedničku poruku jedinstva i nedjeljivosti BiH i njenih građana i naroda. Zato nama niko ne treba i ne može držati lekcije o jedinstvu i zajedništvu, jer smo mi jedina politička opcija koja zajedništvo i cjelovitost BiH živi u punom smislu - naglasio je Nikšić.

Na skupovima su se obratili i Enes Eminić, nosilac liste SDP BiH za Parlamentarnu skupštinu BiH, Albin Muslić, nosilac liste za Zastupnički dom Parlamenta FBiH iz USK i Muhidin Šertović, nosilac liste za Skupštinu USK.

U svojstvu domaćina, prisutnima su se obratili i Almin Hopovac, predsjednik OO SDP BiH Sanski Most, te kandidat za Skupštinu USK Mersad Draganović. U svojim govorima građani su pozvani da u što većem broju izađu na izbore i da podrže kandidate SDP BiH i Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH, jedinog kandidata kojeg su delegirale desetine hiljada članova jedne partije, a dodatno podržao i veliki broj drugih političkih subjekata.