Duel Rusije i Belgije, dvije prvoplasirane selekcije kvalifkacione grupe I koje su već osigurale plasman na EURO 2020, pripao je gostima s uvjerljivih 4:1.

Belgijanci su poslije prvih 45 minuta vodili s 3:0, i to zahvaljujući golovima braće Hazard. Stariji brat Eden je u 19. minuti asistirao za Thorgana za 1:0, da bi fudbaler Real Madrida do kraja prvog dijela i sam postigao dva pogotka naskon asistencija Lukakua i De Bruynea.

Još jednu asistenciju sjajni veznjak Manchester Cityja zabilježio je u 72. minuti susreta kada je Lukakua proigrao za 4:0. Dzhikiya je postigao jedini pogodak za domaću selekciju.

U drugom susretu ove grupe Kazahstan je s 3:1 slavio u gostima kod San Marina.

Minimalnom pobjedom na domaćem terenu protiv Latvije Slovenija je zadržala teoretske šanse za plasman na EP, a isto je učinio i Velsu pobjedom 2:0 u gostima kod Azerbejdžana.

Ovom pobjedom Velšani su zadržali šanse da se kvalifikuju na EP, no zbog toga će večeras navijati za Hrvatsku u duelu sa Slovačkom, a potom u zadnjem kolu protiv Mađarske odlučivati o svojoj sudbini. U tom slučaju Velšani bi izbrisali svoje ime sa liste potencijalni rivala Zmajeva u baražu Lige nacija.

Rezultati:
Kipar - Škotska 1:2
Azerbejdžan - Vels 0:2
Rusija - Belgija 1:4
San Marino - Kazahstan 1:3
Slovenija - Latvija 1:0