Ponedjeljak, 02.10.2023.
FOTO: AA

Beograd nakon burne noći: Policija silom rastjerala demonstrante, privođeni i sveštenici

Policija je oko dva sata poslije ponoći rastjerala demonstrante koji su protestovali u Beogradu zbog ponovnog uvođenja policijskog sata, a pripadnici policije su primjenjivali i silu.

Više hiljada građana je sinoć protestovalo ispred Skupštine Srbije, a nakon višesatnog protesta, policija je rastjerala okupljene suzavcima, ali i moglo se vidjeti kako masovno tuku okupljene pendrecima. Na terenu je bila Specijalna antiteroristička jedinica.

Više demonstranata, ali i policajaca je povrijeđeno tokom nereda u centru glavnog grada, a bilo je i privođenja demonstranata, ali i sveštenika. U toku večeri, zapaljeni su i kontejneri, policijska vozila, demonstranti su upali u Skupštinu nakratko, a pripadnike policije su gađali kamenicama, flašama i jajima.

Saobraćaj u okolnim ulicama je bio zaustavljen. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je sinoć najavio da će od petka od 18 sati do ponedjeljka u pet sati ujutro biti uveden policijski sat, odnosno zabrana kretanja, a zbog loše epidemiološke situacije izazvane koronavirusom.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh