open-navfaktor-logo
search
Suzavac i pendreci
Beograd nakon burne noći: Policija silom rastjerala demonstrante, privođeni i sveštenici
Policija je oko dva sata poslije ponoći rastjerala demonstrante koji su protestovali u Beogradu zbog ponovnog uvođenja policijskog sata, a pripadnici policije su primjenjivali i silu.
08.07.2020. u 08:02
get url
text

Više hiljada građana je sinoć protestovalo ispred Skupštine Srbije, a nakon višesatnog protesta, policija je rastjerala okupljene suzavcima, ali i moglo se vidjeti kako masovno tuku okupljene pendrecima. Na terenu je bila Specijalna antiteroristička jedinica.

Više demonstranata, ali i policajaca je povrijeđeno tokom nereda u centru glavnog grada, a bilo je i privođenja demonstranata, ali i sveštenika. U toku večeri, zapaljeni su i kontejneri, policijska vozila, demonstranti su upali u Skupštinu nakratko, a pripadnike policije su gađali kamenicama, flašama i jajima.

{$galerijaFotografija}

Saobraćaj u okolnim ulicama je bio zaustavljen. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno je sinoć najavio da će od petka od 18 sati do ponedjeljka u pet sati ujutro biti uveden policijski sat, odnosno zabrana kretanja, a zbog loše epidemiološke situacije izazvane koronavirusom.

Protesti u Beogradu - 8. 7. 2020.
1 od 15
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.