open-navfaktor-logo
search
Spekuliše se
Bilsena Šahman o istupanju iz SBB-a: Tu sam gdje jesam
Već duže vrijeme spekuliše se da bi zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Bilsena Šahman mogla napustiti Savez za bolju budućnost (SBB), a kao mogući transfer spominjalo se pristupanje Narodu i pravdi.
04.12.2020. u 12:23
get url
text

Zastupnica Šahman za Faktor je, odgovarajući na pitanje da li je tačno da napušta SBB, kazala da ne planira da mijenja stranku.

- Nije tačno. Neko me već to ranije pitao i rekla sam da sam tu gdje jesam i ne vidim razlog zašto bih prelazila negdje drugo – kazala je Šahman za Faktor.

U ranijim izjavama za pojedine medije Šahman je kazala kako se nagađalo da će napustiti SBB zato što je za neke tačke dnevnog reda Skupštine KS glasala suprotno od ranije većine i jer je podržavala inicijative opozicije, te da je radila protiv koalicije DF, SBB i SDA.

Kazala je također da uvijek podržava što je dobro bez obzira na to ko je predložio inicijativu te da je iz SBB-a već dugo niko nije kontaktirao po pitanju bilo čega.

Isticala je Šahman i da će podržati imenovanje nove Vlade ukoliko ona bude ekspertna, kako se najavljuje, bez obzira na to kakve posljedice bude morala snositi.

Podsjećamo, prije nekoliko dana zastupnica NBL-a Amra Junuzović-Kaljić napustila je ovu stranku i sada je samostalna zastupnica. Za nju se također spekuliše da će se pridružiti NiP-u, ali je u razgovoru za Faktor kazala da još nije donijela bilo kakvu odluku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.