open-navfaktor-logo
search
CEV kup
Bimal-Jedinstvo otpuhalo Banjaluka Volley za plasman u osminu finala
Osvajačice duple krune tako su se na pravi način revanširale Banjalučankama za poraz od 3:2 u prvom susretu šesnaestine finala
18.12.2019. u 20:22
get url
text

Odbojkašice Bimal-Jedinstva plasirale su se među 16 najboljih timova u CEV kupu nakon što su s maksimalnih 3:0 slavile u revanšu protiv Banjaluka Volleyja.

Osvajačice duple krune tako su se na pravi način revanširale Banjalučankama za poraz od 3:2 u prvom susretu šesnaestine finala, a rezultat po setovima glasio je 25:15, 25:13 i 25:21.

Prvim i drugim setom apsolutno je dominirao sastav Smaila Pezerovića, a iskusna Amira Husića znala je na pravi način razigrati svoje saigračice, a najbolje u redovima Brčanki bile su reprezentativka Bosne i Hercegovine Anđelka Radišković i slovačka internacionalka Alexandra Vajdova.

Gošće su u trećem setu prikazale igru približnu onoj iz prvog meča zbog čega su imale prednost sve do samog finiša seta kada su šampionke naše zemlje pokazale svoj kvalitet i rutinskim preokretom stigle do konačnih 3:0 i plasmana u osminu finala drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja.

Najefikasnija igračica utakmice bila je Anđelka Radišković. Primačica servisa domaćeg sastava osvojila je 16 poena, dok je njena timska kolegica Vajdova upisala tri poena manje.

Bimal-Jedinstvo će u osmini finala CEV kupa igrati protiv pobjednika meča Viteos Neuchatel (Švicarska) i Minchanka Minsk (Bjelorusija).

VEZANA VIJEST - Brčanska Mladost u osmini finala CEV kupa

Bosna i Hercegovina će u osmini finala CEV kupa imati dva predstavnika, s obzirom na to da su odbojkaši brčanske Mladosti sinoć nakon "zlatnog seta" izborili plasman među 16 najboljih muških ekipa u ovom takmičenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.