open-navfaktor-logo
search
Pao dogovor
Bivši prvak Evrope spreman za saradnju s najboljom ekipom u BiH
Bimal-Jedinstvo, najbolji klub na bh. odbojkaškoj sceni, u narednim danima potpisat će dogovor o sportskoj saradnji s četverostrukim prvakom Evropse, turskom ekipom Vakif Bank
31.05.2019. u 17:55
get url
text

Ženski odbojkaški klub Bimal-Jedinstvo, tim koji već godinama dominira na domaćoj odbojkaškoj sceni, na pragu je postizanja dogovora s odbojkaškim velikanom iz Turske, ekipom Vakif Bank. Ovu informaciju potvrdio nam je i predsjednik kluba iz Brčkog Esad Omerhodžić.

- Kvalitetan rad našeg kluba prepoznat je i van granica Bosne i Hercegovine, pa tako s ponosom mogu reći da ćemo u narednm danima potpisati dogovor o sportskoj saradnji sa Vakif Bankom - kazao je za Faktor Esad Omerhodžić, predsjednik ŽOK Bimal-Jedinstvo, uspoređujući ovo kao dogovor Sarajeva ili Željezničara sa Real Madridom.

Inače, Vakif Bank spada među najbolje evropske klubove. Tim iz Istanbula je tri puta osvajao titulu svjetskog klupskog prvaka (2013, 2017. i 2018.), a četiri puta je bio osvajač CEV Lige prvaka (2011, 2013, 2017. i 2018.), što najboljeg govori o kakvom klubu se radi.

Brčanski klub bi trebao itekako profitirati od buduće sportske saradnje.

- Planirano je da klubovi usko sarađuju. U narednim danima predsjednik Vakif Banke trebao bi stići u Brčko kako bi finalizirali naš dogovor - kaže Omerhodžić, te dodaje:

- U planovima je i da određene igračice Vakif Banka kod nas dođu na posudbu, a ukoliko oni procijene da u našim redovima postoji igračica koja im je interesantna, ona bi išla u suprotnom smjeru. Vjerovatno ćemo i na pripreme odlaziti u Istanbul, a uvjeren sam da će ova saradnja nama ponuditi dosta novih opcija.

Saradnja s jednim od najboljih timova Starog kontinenta raduje i Smaila Pezerovića, trenera najboljeg ženskog odbojkaškog kluba u našoj zemlji.

- Imati priliku sarađivati s timom kakav je Vakif Bank je nešto s čim se malo koji klub iz naše zemlje može pohvaliti, bez obzira na sport. Uvjeren sam kako ćemo u budućnosti od nove saradnje imati višestruku korist, a ovo partnerstvo za nas je idealna prilika za sticanje novih iskustava - kaže Pezerović.

I ove sezone su, uostalom kao i prethodnih, odbojkašice Bimal-Jedinstva bile su bez konkurencije na domaćoj sceni. Izabranice Smaila Pezerovića okitile su se duplom krunom, a kao nagrada za odlične stiglo je i učešće u MEVZA ligi, regionalnom takmičenju u kojem igraju timovi iz Austrije, Hrvatske, Mađarske, Češke, Slovačke i Slovenije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.