open-navfaktor-logo
search
Dok tragaju za njim
Bjegunac iz zatvora u Kruševcu: Povrijedila me presuda, rupu sam kopao kašikom
Slaviša Stanisavljević (41), koji je osuđen na tri i po godine robije zbog šverca droge, pobjegao je prije dva dana iz zatvora u Kruševcu u Srbiji sa osuđenikom D. S. (37).
25.04.2021. u 08:37
get url
text

Iako je u toku potraga za njim, Slaviša se javio novinarima da bi, kako je kazao, objasnio zbog čega se odlučio na bjekstvo iz zatvora.

- Osuđen sam na osnovu izjave jednog svjedoka pa me je presuda u petak povrijedila i iz revolta sam odlučio da pobjegnem. Uhapšen sam 2019. na granici sa Albanijom po srpskoj potjernici, a sudilo mi se zbog šverca šest kilograma marihuane. Drogu nikada nisam švercovao - tvrdi Stanisavljević, piše Kurir.

Objašnjava da je čuo da će biti osuđen pa je počeo da planira bjekstvo.

- Počeo sam da sa još jednim zatvorenikom pravim rupu. Rupa je vodila na tavan, bile su tu neke letvice, daske i mreža. Sve smo to probili sa dvije kašike koje smo uzeli iz kuhinje, pa sam onda ispomjerao crepove i preko krova prekršajnog odjeljenja i kasarne pobjegao sa drugim zatvorenikom. Ovo sam uradio iz revolta i mogu već sutra da se vratim u zatvor - ističe.

Advokat Aleksandar Šćekić potvrdio je da je njegov klijent pobjegao iz zatvora.

- Osuđen je bez dokaza, jedini dokaz je bila izjava osuđivanog kriminalca da mu je Slaviša dao drogu - izjavio je Šćekić.

U Upravi za izvršenje krivičnih sankcija kažu da se radi na utvrđivanju svih okolnosti ovog slučaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.