Premijerna izvedba zakazana je za 22. maj u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica u okviru programa XXII festivala bosanskohercegovačke drame Zenica 2023.

- Predstava "Sve to je iz kuće" je porodična drama koja govori, prije svega, o važnosti komunikacije između roditelja i djece. Tekst se na jedan suptilan način bavi temom vršnjčakog nasilja, gdje je fokus prvenstveno na tome kako će roditelji reagirati na slučaj koji se desio među tinedjžerima. Također, govori o licemjernosti društva koje nameće da je porodica i ono što se čuva "među četiri zida" sveto, ali se unutar tih zidova često kriju brojne tajne, neizgovorene istine, sumnje i strahovi, koji nastaju iz želje da zaštitimo sebe, ali i svoje bližnje. Koliko, zapravo, sve porodice nalikuju jedna na drugu, i da li smo uopšte u stanju kreirati autentičnu porodicu, ni sličnu onima oko nas? Da li, ustvari, samo kreiramo autentičnu sliku o nama, kakvi bi voljeli da smo? Samo se čini da i te slike sve više liče jedna na drugu... - kazala je dramaturginja Nedžma Čizmo.

U predstavi igraju: Adna Kaknjo, Anđela Ilić i Adem Smailhodžić. Za scenografiju je zadužen Miran Kuduzović, a za kostimografiju Amina Musić. Muziku predstave potpisuje Rijad Kaniža.