open-navfaktor-logo
search
Tektonske promjene
Bomba iz Hrvatske: Dinamo smijenio trenera, braća Mamić lome Sergeja Jakirovića!
Pobjeda Hajduka u velikom hrvatskom derbiju protiv Dinama mogla bi izazvati tektonske promjene i u bh. fudbalu.
21.04.2022. u 12:13
get url
text

Kako piše Germanijak, pozivajući se na izvore bliske Modrim, Željko Kopić je smijenjen, a klub sa Maksimira krenuo je po Sergeja Jakirovića, aktuelnog trenera Zrinjskog! Ključnu ulogu, kako pišu hrvatski mediji, trebali bi odraditi braća Mamić - Zdravko i Zoran koji se u Međugorju kriju od hrvatskog pravosuđa. Germanijak je još sinoć pisao da je na Maksimiru proglašena uzbuna visokog stepena, te da se tročlana grupa, članovi Uprave, zaputila po "instrukcije" u Međugorje.

- Odmah nakon kraja derbija počelo se lomiti Sergeja Jakirovića da preuzme Dinamo i prije nego se iko nadao. Iako, ovo "lomiti" shvatite uvjetno jer kod trenera Zrinjskog nema nikakve dvojbe oko preuzimanja klupe Dinama.

Eventualan problem mogao bi biti kod njegovih aktuelnih poslodavaca. Kako oni gledaju na činjenicu da bi Zrinjski mogao ostati bez trenera nakon što su i teoretski potvrdili naslov prvaka BiH. Ono što je svakako adut Dinama jest da je situacija puno jasnija nego što je bila na zimu kada je Jakirović bio opcija da zamjeni Krznara.

Tada je trebalo osvojiti naslov sa Zrinjskim i vodeći ljudi kluba iz Mostara nisu blagonaklono gledali na opciju da izgube trenera koji je sve impresionirao svojim radom, znanjem i predanošću. Međutim, Jakirović je u međuvremenu osvojio naslov i sada ga baš ništa ne sprečava da preuzme Dinamo. I osvoji dva naslova u istoj sezoni - piše Germanijak.

VEZANI TEKST - Najava iz Hrvatske: Sergej Jakirović napušta Zrinjski?

Naravno, Jakirović bi to htio napraviti na jedan džentlmenski način s obzirom na to da je Zrinjski stao iza njega kada je trebalo i omogućilo mu da stigne do svog prvog trenerskog trofeja. U slučaju da se procijeni kako će ga se čekati do kraja prvenstva, onda bi v. d. funkcija trenera na Maksimiru pripala Damiru Krznaru koji vodi B ekipu Dinama.

Naravno, pod uvjetom da Krznar pristane na taj stres koji nose tih pet utakmica do kraja prvenstva. U slučaju da Jakirović i Zrinjski prihvate ponudu iz Zagreba, Mostarci bi u sutrašnji derbi protiv Željezničara ušli bez šefa stručnog štaba ili bi se bivši Zmaj na Grbavici oprostio od klupe Plemića...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.