open-navfaktor-logo
search
Gazzetta dello Sport
Bomba iz Italije: Edin Džeko mijenja Zlatana Ibrahimovića?
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, ovog ljeta mogao bi obući dres italijanskog velikana Milana!
24.07.2020. u 09:06
get url
text

La Gazzetta dello Sport piše kako bi Dijamant u dresu milanskog giganta mogao zamijeniti Zlatana Ibrahimovića.

Trener Stefano Pioli jučer je obnovio ugovor s Milanom, a već danas razmišlja o budućnosti.

Italijanskom stručnjaku želja je da zadrži Zlatana Ibrahimovića, no čini se da su male šanse da će sjajni napadač ostati sa San Siru. Stoga se Pioli okreće novim rješenjima.

Kao jedna od mogućnosti spominje se Luka Jović, srbijanski napadač iz Real Madrida. Međutim, kako piše Gazzetta, njegove usluge su skupe, pa se u Milanu okreću Edinu Džeki!

Isti izvor navodi da bi Dijamant zbog finansijskih problema mogao napustiti Romu, a osim Milana za njegove usluge zainteresovani su i Inter, te Juventus.

Ako pitate Džeko, njegov odgovor je Milan, a poznato je da je to klub o kojem sanja od dječačkih dana, o čemu govori i njegova izjava iz 2009. godine.

- Od malena sam fasciniran tim klubom. Ne znam zašto, ali meni je Milan uvijek bio pojam fudbalskog vrha - istakao je tada Džeko, kojem je idol Andrij Ševčenko, bivši igrač Milana.

- San o Milanu nije dosanjan. Još ga sanjam - poručio je tada Edin.

Dijamant je u dva navrata bio veoma blizu potpisa za Milan. Imao je ponudu Rossonera nakon osvojene titule prvaka Njemačke kada je nosio dres Wolfsburga, ali je tada završio u Manchester Cityju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.