open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Borac novi prvak Bosne i Hercegovine, Radnik ispao
Fudbaleri banjalučkog Borca novi su prvaci Bosne i Hercegovine, Radnik je ispao iz elite. Ovo je epilog 32. kola PLBiH koje je odigrano danas. 
23.05.2021. u 18:51
get url
text

Izabranici Marka Maksimovića titulu su potvrdili trijumfom u današnjem meču protiv Tuzla Cityja.

Borac je naslov potvrdio kolo prije kraja, jer ih Sarajevo, prvi i jedini pratilac, ni teoretski ne može stići u posljednjih 90 minuta.

Na tribinama stadiona u Banjoj Luci bilo je nekoliko hiljada navijača, iako je dozvoljeno znatno manje publike, a pitanje je da li će to evidentirati delegat Amir Hadžić. Isti onaj delegat koji je prijavio Željezničar zbog toga što je na tribinama bio transparent "Izdrži generale", što je bila poruka generalu Atifu Dudakoviću, koji je bolovao od koronavirusa.

{$galerijaFotografija}

Borac je i danas imao pomoć sudija. Glavni arbitar Zoran Grbić koristio je svaku priliku da pomogne domaćinu, a asistent Mirza Demir iz Kaknja nije signalizirao ofsajd kada je Borac izborio korner iz kojeg je poveo 1:0. Strijelac je bio Vranješ.

U drugom poluvremenu Banjalučani su trijumf potvrdili u 58. minuti kada je sjajno pogodio Moraitis.

Pobjedu je u 32. kolu ostvarilo i Sarajevo protiv Radnika - 3:0, što znači da su kolo prije kraja Bijeljinci ispali iz elite (imaju tri boda manje i lošiji međusobni skor od Krupe).

Ekipe koje se bore za Evropu danas su ostvarile pobjede na domaćem terenu, pa će o plasmanu u Konferencijsku ligu odlučivati mečevi posljednjeg kola.

Za "evropske vize" borit će se Velež (gostuje Mladosti), Zrinjski (gostuje Tuzla Cityju) i Široki Brijeg (gostuje Radniku).

Rezultati 32. kola 

Borac - Tuzla City 2:0
Široki Brijeg - Mladost 1:0
Velež - Sloboda 2:0
Zrinjski - Željezničar 4:2
Sarajevo - Radnik 3:0
Krupa - Olimpik 3:0 (bb)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

borac-tc5.jpg
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.