open-navfaktor-logo
search
Uskoro promocija
Borac ostaje bez trenera: Lalatović preuzima Novi Pazar?
Nenad Lalatović bi nakon katrastrofalnog starta mogao dići sidro iz Borca.
27.07.2022. u 10:10
get url
text

Eliminacija iz Evrope od amatera s Farskih Otoka, remi sa Slogom i poraz od Sarajeva u Premijer ligi BiH, nije start kakav su na startu sezone zamišljali u Borcu.

Lalatović je već nudio ostavku, menadžment kluba to nije prihvatio, a sada Sport klub piše da će srbijanski trener sjesti na klupu Novog Pazara.

- Lalatoviću ne ide u Banjoj Luci i pitanje je trenutka kad će napokon podići, sebi nesvojstvenu "bijelu zastavu", u naporima da među Borčeve klupske zidine vrati titulu šampiona Premijer lige. Ne krije beogradski stručnjak, pritisnut serijom lošijih rezultata, razočaranje aktuelnim trenutkom. Rastanak se, po svoj prilici, primakao - piše Sport klub.

Ovih dana, rukovodeći kadar Novog Pazara, pojačan diplomatskim naporima počasnog predsjednika Rasima Ljajića, pomno prati vijesti iz Banje Luke, spremno da reaguje. Ljubav Nenada Lalatovića i novopazarskih poštovalaca fudbala odavno traje, pojačana u finišu prošle sezone, mogla bi brzo i da bude pretočena u konačan stisak ruku saradnje - navode iz Sport kluba.

Na klupi Pazaraca trenutno sjedi Vladimir Gaćinović, poznati trebinjski stručnjak, a u prva tri meča na startu sezone upisao je isti broj poraza. A serija velikih iskušenja i utakmica tek slijedi.

Borac narednu utakmicu u Premijer ligi BiH igra na Mokrom docu protiv Posušja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.