open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Borac u derbiju savladao Sarajevo, golu Lukića (ni)je prethodio prekršaj
Derbi susret 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u Banjoj Luci su odigrali Borac i Sarajevo, a bodovi su ostali na Grdaskom stadionu.
30.04.2022. u 18:50
get url
text

Trenutak odluke dogodio se u 33. minuti kada je Jovo Lukić iskoristio grešku odbrane Sarajeva i matirao Dizdarevića. Međutim, ostaje nedoumica da li je sudija Bilbija mogao svirati prekršaj u napadu, zbog čega su gosti protestvovali. 

Prvi za zaprijetili domaći preko Lukića, čiji udarac je zaustavio Dizdarević. Golman Sarajeva je nekoliko minuta kasnije spasio svoj tim kada je istrčao van šesnaesterca i presjekao pas prema Vušuroviću. 

Bordo tim je zaprijetio preko Varešanovića, koji ej u 30. minuti prebacio golmana Ćetkovića, ali je Subić spasio gol svoga tima.

Borac je poveo u 33. minuti. Nakon katastrofalne greške Šećerovića, do lopte je došao Lukić koji lucidno pogađa za slavlje domaćih. Gosti su tražili prekršaj, ali sudija Bilbija pokazao je na centar...

Nedugo potom dvije velike prilike za Sarajevo. Prvo je Avramovski uhvatio volej, ali Ćetković je spektakularnom odbranom spasio Borac. U nastavku akcije golman Banjalučana brani pokušaj Bagarića.

Sarajevo je u drugom poluvremenu krenulo po izjednačenje, prvo su sa distance pokušavali Kobiljar i Kapić, a ovaj drugi je u 65. minuti propustio veliku priliku kada je uhvatio volej, no šutirao je preko gola.

Deset minuta kasnije još jedna velika prilika za Sarajevo. Ahmetović je šutira glavom, ali Ćetković ponovo brani.

Cucin je u 90. minuti mogao potvrditi trijumf, ali je Dizdarević zaustavio njegov udarac. Nakon toga golman Bordo tima je još jedno spasio svoj gol. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.