open-navfaktor-logo
search
Prvaci prokockali 0:2
Borussia još jednom potvrdila koliko je neugodna za Bayern
Drugi ovosezonski poraz fudbaleri Bayerna pretrpjeli su na gostovanju kod Borussije M'gladbach koja je nakon velikog preokreta trijumfovala rezultatom 3:2.
08.01.2021. u 22:25
get url
text

Aktuelni prvaci Njemačke poveli su u 20. minuti susreta golom Roberta Lewandowskog s bijele tačke. Bio je ovo 20. prvenstveni gol za najboljeg fudbalera svijeta u protekloj godini u 14. ovosezonskom nastupu. Prethodno je Florian Neuhaus igrao rukom, no Harm Osmers je pokazao na penal tek nakon što je konsultovao VAR.

Samo šest minuta nakon vodećeg gola Bavaraca Leon Goretzka je udvostručio prednost gostiju poslije asistencije Leroya Sanea.

Ipak, domaćin je u posljednjih desetak minuta prvog dijela uspio doći do izjednačenja. Najzaslužniji za to su svakako Lars Stindl i Jonas Hoffmann. Kombinacija ovog dvojca iz 36. minute smanjila je prednost Bayerna, a njihova nova saradnja rezultirala je izjednačenjem u 45. minuti.

Poslije samo četiri minute igre u nastavku meča Neuhaus se na najbolji mogući način iskupio za skrivljeni penal, te matirao Manuela Neuera za totalni preokret Borussije.

U nastavku su gosti pokušali doći do pozitivnog rezultata. U periodu od 74. do 78. minute izveli su četiri kornera, no rezultat je na kraju ostao onaj s početka drugog poluvremena.

Borussija je još jednom potvrdila da je najneugodniji domaćin za Bayern. Računajući i večerašnji poraz njemački velikan je u gostima kod Borussije izgubio 22 puta, više nego kod bilo kojeg kluba u Bundesligi. Zanimljivo da je tim iz Munchena tek jednu četvrtinu od 53 gostovanja u M'gladbachu uspio riješiti u svoju korist.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.