open-navfaktor-logo
search
Najluđa noć
Bosanci i Hercegovci najviše rezervišu aranžmane za Dubai i Istanbul
Istanbul, Dubai, Kairo, Maldivi najtraženije su destinacije među Bosancima i Hercegovcima koji ulazak u 2022. godinu žele dočekati izvan domovine, za Faktor su rekli iz turističkih agencija Relax Tours i Centrotours. 
20.11.2021. u 20:02
get url
text

Prošlu Novu godinu zbog situacije sa pandemijom koronavirusa, ali i mjera i karantina koji je većina zemalja uvela tokom i iza novogodišnjih i božićnih praznika, samo su rijetki uspjeli najluđu noć dočekati izvan domovine.

- Novogodišnje praznike u Dubaiju preko naše agencije dočekat će oko 100 turista iz BiH. Većina bira ovaj grad jer novogodišnju noć između ostalog mogu dočekati kupajući se u moru, ali i zbog ostalog luksuza koji pruža. To ljudima nekako dođe kao drugi ljetni odmor. Kada su u pitanju ostale destinacije širom svijeta. standardno je velika potražnja za Istanbulom. Ove godine dosta je tražen egipatski Kairo i mislim da ćemo imati 50-ak novogodišnjih aranžmana. To su tri najtraženije destinacije koje se bukiraju. Još su aktuelni odlasci u Budimpeštu i na Jadran – kaže Aida Terzić, direktorica turističke agencije Relax Tours.

Većina turističkih agencija odustala je od organiziranja putovanja u Zapadnu Evropu.

- Morali smo ovakvu odluku donijeti jer ne znamo kakvo će biti stanje sa epidemiološkim mjerama, kao i oko ulaska i izlaska iz zemalja. Sve se unaprijed mora rezervisati pa ako dođe do zatvaranja, onda bi bili u velikom problemu. Najveće interesovanje je za Istanbul, Dubai i Maldive. Imamo i nekoliko ponuda za Crnu Goru i Hrvatsku – kaže direktor Centrotoursa Muamer Lutvić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.