open-navfaktor-logo
search
Ne žele ga prodati
Bračni par tužio Mercedes jer se boje voziti u njemu
Za većinu ljudi i ljubitelja automobila "mercedesova" S klasa je najbolji auto na svijetu, a za neke izvor noćnih mora. 
13.01.2021. u 08:56
get url
text

U tu manjinu spada i bračni par iz Vancouvera. Datong Yang i Guifang Huo su još 2017. godine kupili novu S klasu, model S 550, i platili ga 160.000 dolara. Prvi problemi počinju i prije prvog rođendana najprestižnijeg "mercedesa". 

Kako piše the Vancouver Sun, nakon nekih 6.500 pređenih kilometara počelo se događati da se u vožnji zaglavi upravljač. Neugodna pojava ih je jako preplašila pa su auto vratili u servis. U Mercedesovom servisu u Richmondu provjeravaju upravljački sistem i konstatovali su da je sve u redu.

Međutim, kako je u SAD-u S klasa opozvana zbog problema sa servo-upravljačem, i to primjerci proizvedeni između 2015. i 2019, ostala je sumnja u kvar. Naime, utvrđeno je kako se tranzistor u upravljačkom sklopu može pregrijati što za posljedicu ima isključivanje serva. 

U zastupništvu u Richmondu ovom bračnom paru su navodno rekli da nastave voziti auto ili ga prodaju. Oni su izabrali treću opciju i auto trajno parkirali u aprilu 2018. godine. Yang je rekao da ga se boji voziti, ali i da ne želi prodati auto i prenijeti problem na drugog. 

Javili su se i u njemačku bazu Mercedesa koja se očitovala i rekla kako auto mora biti popravljen u okviru žalbe.

Početkom 2019. par je tužio zastupnika Mercedesa u Kanadi i to zbog nespecifičnog kvara i gubitka zadovoljstva u vožnji. Mercedes-Benz Canada navodno stalno odgađa sudski postupak, kaže Yung, i naglašava kako se ovom tužbom bori za sigurnost svoje porodice, ali i ostalih vlasnika. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.