Nakon što je KJKP Vodovod i kanalizacija potvrdila da su hotelu Terme Ilidža isključili sa vodovodnog sistema i nakon što je predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković na svom Facebook profilu napisao da su plaćali manje nego što su trošili oglasio se i vlasnik hotela Alija Budnjo.

Budnjo je za Faktor kazao kako se njegovi hoteli uredno snabdijevaju vodom.

- Ja ne znam, nisam upoznat o isključenjima, mi smo redovno snabdjeveni vodom. Bio nam je isključen hotel Hercegovina,  mi smo uputili dopis i oni su nam se izvinili, rekli su da je to urađeno greškom. Mi imamo redovno snabdijevanje vodom. Ja neću da komentarišem komentare zlobnih ljudi, ja se samo Boga bojim i Bogu sam ponizan, a takvi kao Elmedin Konaković meni ne mogu ništa – istakao je Budnjo.

Kazao je da će, "ukoliko to bude potrebno, u svoje hotele dovesti vodu iz druge države".

-Nisam ovisan i neću dozvoliti da ikada budem ovisan o bilo kome, već samo o dragom Bogu. A Elmedin Konaković neka priča šta god hoće, ničija nije krčevina Vodovod i kanalizacija, Elektrodistribucija, Rad, Park. Hvala Bogu, ja sam odavno u biznisu i znam kako se postavljati, ja ne ovisim ni o kome, niti od jednog pojedinca, već samo od dragog Boga – kaže Budnjo.

Vlasnik hotela pozvao je upravu ViK-a da im donesu na uvid dokaze da su oni potrošili jedan kubik vode a da nisu platili.

- Mi smo tužili Vodovod i kanalizaciju za nastalu štetu u 2017. godini, za oko dva miliona, zbog nedostatka vode u hotelima Ilidža i to ćemo na sudu dokazati, koliki smo prihod imali u 2016. koliki u 2017, a koliki u 2018. godini. I od tada smo mi krenuli i stabilizovali se sa strujom i vodom i sa odvozom smeća. Ovaj kompleks ne može zavisiti ni od koga, pa ni od Elmedina Konakovića, on ne zna da hoda a kamoli da pravi biznis. On je jedan veliki manipulator. Neka on priča, ja znam da on ne voli sposobne i bogate ljude, on vole one koji mu se ulizuju, ja mu se ne ulizujem i mene ne može reketirati. Ostale hotele vi procijenite da li ih reketira, mene ne može. Ja samo Allaha uvažavam – kaže Budnjo.

On tvrdi kako je Konaković njegovim hotelima dužan 200.000 maraka.

- Dok je bio direktor Košarkaškog saveza BiH ostao je dužan 180 hiljada maraka, a dok je bio direktor Košarkaškog kluba Bosna 20 hiljada, dovodio je svoje igrače i klubove. Dobili smo ga na prvostepenoj presudi, a čekamo sad drugostepenu. On je pozivan na sud i on je priznao da nije platio. I zbog toga on sve ovo radi hotelima. A što se tiče vode, neka dokažu da su hoteli Ilidža potrošili jedan litar a da nismo platili ja plaćam milione kubika – zaključuje Budnjo.

VEZANI TEKSTViK i Konaković pojasnili: Zašto je hotel Terme, čiji je vlasnik Alija Budnjo, ostao bez vode