open-navfaktor-logo
search
Akcija isključenja
ViK i Konaković pojasnili: Zašto je hotel Terme, čiji je vlasnik Alija Budnjo, ostao bez vode
Iz Vodovoda naglašavaju da je navedeni potrošač blagovremeno obaviješten da stavi van funkcije sve postojeće objekte, postrojenja, opremu i mrežu posebnog vodovoda i uradi potpuno priključenje svih unutrašnjih vodovodnih instalacija na javni vodovodni sistem
18.06.2019. u 16:41
get url
text

Jutros su radnici sarajevskog preduzeća Vodovod i kanalizacija sa vodovodne mreže isključili hotel Terme na Ilidži, čiji je vlasnik Alija Budnjo.

- Razlog isključenja jeste taj što su nadležne službe našeg preduzeća ustanovile da u hotelu Terme, pored snabdijevanja vodom iz centralnog vodovodnog sistema, postoji i snabdijevanje vodom iz posebnog vodovoda, a što je u suprotnosti sa Zakonskom regulativom. Po članu 14. i 15. Uredbe o općim uvjetima za snabdijevanje vodom za piće, obradu i odvođenje otpadnih i atmosferskih voda (Sl. Novine Kantona Sarajevo, broj 22/16) obavezno je, da se objekti, za koje postoji mogućnost priključenja na javni vodovodni sistem, snabdijevaju vodom putem centralnog vodovodnog sistema, koji je u nadležnosti našeg preduzeća – pojasnili su iz Vodovoda i kanalizacije.

Iz Vodovoda naglašavaju da je navedeni potrošač blagovremeno obaviješten da stavi van funkcije sve postojeće objekte, postrojenja, opremu i mrežu posebnog vodovoda i uradi potpuno priključenje svih unutrašnjih vodovodnih instalacija na javni vodovodni sistem.

- S obzirom na to da to nije urađeno, izvršeno je isključenje iz javnog vodovodnog sistema – zaključuju iz ViK-a.

Na pitanje koje su još firme obuhvaćene ovom akcijom ViK-a nismo dobili odgovor. 

Predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković je na svom Facebook profilu objavio kako je Uprava ViK-a počela sa akcijom isključenja dužnika. 

- Startali su danas i u VIK-u. Hoteli Ilidža (famozni), plaćaju 120 m3 mjesečno, troše 100 m3 dnevno. Skoro 30 puta manje plaćaju. Isključeni su danas sa mreže - napisao je Konaković. 

 

VEZANI TEKST - Budnjo odgovorio Konakoviću: Mene ne možeš reketirati, ti si meni dužan pare

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.