open-navfaktor-logo
search
Nit' obraza nit' stida
Budžetski parazit Damir Arnaut sebe stavlja u istu ravan sa Helić, Zadić i Ahmetovićem
Državni zastupnik Naše stranke, koji je u dva navrata zahvaljujući kompenzacijskim listama SBB-a uspio ugurati se u Zastupnički dom Parlamenta Bosne i Hercegovine, Damir Arnaut ni manje ni više sebe je stavio u istu ravan sa baronesom Arminkom Helić, austrijskom ministricom Almom Zadić i izvjestiocem Bundestaga za Zapadni Balkan Adisom Ahmetovićem. 
12.07.2022. u 15:49
get url
text

Jedino što veže Arnauta i ovo troje mladih, čestitih i vrijednih političara koji nisu zaboravili svoju državu Bosnu i Hercegovinu i rade sve kako bi joj pomogli, jeste da je i on nekada bio vani. U Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je živio i odškolovao se zahvaljujući članovima svoje porodice Arnaut koja je na budžetskim jaslama. 

Od povratka u BiH, iako ništa osim za sebe nije konkretnog uradio i dao doprinosa da nam svima bude bolje, Damir Arnaut parazitira na budžetu. Nakon savjetničkog mandata u kabinetu člana Predsjedništva BiH Haris Silajdžića "izborio se" za ambasadorsku poziciju u Australiji. Ni tamo ništa nije uradio da pomogne svojoj državi. Kada se istrošio mandat u Australiji računao je da će se zahvaljujući prezimenu uhljebiti u Ministarstvu vanjskih poslova BiH na poziciji ministra-savjetnika, ali nije mu pošlo za rukom. 

Uletio je u SBB, te se "prodao" kao vrhunski pravnik i dva puta, 2014. i 2018. godine našao se na kompenzacijskoj listi te se ugurao preko sadaka-mandata u državni Parlament. Sve što je radio, radio je samo za sebe, a ova država osim što ga je izdašno plaćala nije imala nikakve koristi, kao ni građani.  

Bosanku Arminku Helić britanska kraljica Elizabetha II imenovala je za britansku baronesu. Helić je savjetnica nekadašnjeg ministra vanjskih poslova Velike Britanije Williama Haguea i britanski mediji je smatraju vrlo utjecajnom u Londonu, što je ova titula i pokazala. Od 2014. godine je članica Doma lordova.

Alma Zadić kao 10-godišnja djevojčica se iz rodne Tuzle zbog rata preselila u Beč. U Austriji je završila studij prava te postala advokat, a kasnije i prva Bosanka u Vladi Austrije. Zadić također kao i baronesa Helić koristi svoju političku poziciju da pomogne svojoj domovini. 

Adis Ahmetović, 29-godišnji zastupnik u Bundestagu, najzaslužniji je za usvajanje Rezolucije o BiH u njemačkom parlamentu, a kojom su kao glavni krivci za trenutno stanje u BiH označeni Milorad Dodik i Dragan Čović. Ahmetović se u svom političkom djelovanju, iako je rođen u Njemačkoj, posebno angažira oko BiH. 

Nikoga od njih država BiH nije plaćala, a kamoli izdašno, osim Damira Arnauta. I njegove porodice. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.