KJKP "Rad" je potom objavio još jedan video defilea u komentarima, a zatim i fotografije snimljene tokom pranja ulica. Neizostavna je očito bila i fotografija na kojoj je direktorica "Rada" Vera Arnautović. 

Prethodno je Vlada Kantona Sarajevo na čelu s Edinom Fortom u više navrata najavila proljetnu akciju čišćenja Kantona Sarajevo, što se valjda dešava prvi put, jer se takav "spektakl" u KS svih ovih godina otkako Kanton Sarajevo postoji nije vidio?!

- U okviru pripreme za realizaciju proljetne akcije čišćenja Kantona Sarajevo, aktiviran je dežurni Viber broj 062 00 22 44. Na ovaj broj građani mogu od danas prijavljivati nepropisno odložen otpad kao i pravna i fizička lica koja to rade. Organizacijom proljetne akcije čišćenja i ove godine, Vlada Kantona Sarajevo i u ovim otežanim okolnostima epidemije želi napraviti iskorake u cilju stvaranja ljepšeg okruženja za život u Kantonu Sarajevo, a akcija čišćenja i uređenja Kantona je svakako jedna od njih. U odnosu na prethodne godine, ova akcija će biti organizirana u koordinaciji sa općinama, čime će se postići bolji rezultati, računajući na sinergijski efekat zbog učešća lokalnih zajednica i njihove infrastrukture. Proljetna akcija čišćenja KS počinje u subotu, 17.04.2021. godine - najavljeno je iz Vlade KS. 

Treba li uopće napominjati da u svemu ovome nema ničega neuobičajenog i da se radi o redovnim poslovima KJKP "Rad" koje je to javno preduzeće obavljalo i dužno je po zakonu obavljati svake godine? Jedini novitet je što Vlada KS od toga pravi marketinšku kampanju i Facebook spektakl. 

Što bi rekao bivši ministar sigurnosti Dragan Mektić: "Čega se lik dosjetio"