open-navfaktor-logo
search
Pojačanja
Čeka se potvrda: Željezničar ima novi stoperski dvojac
Dvojica Aleksandara - Jovanović i Kosorić na raspolaganju Osimu trebali bi biti već u Međugorju 
08.01.2020. u 13:48
get url
text

Fudbalski klub Željezničar u proljetni dio sezone ući će sa novim stoperskim dvojcem.

Dres Plavih u drugom dijelu sezone trebali bi zadužiti Aleksandar Kosorić i Aleksandar Jovanović. Njih dvojica trebali bi zamijeniti Enesa Sipovića, koji je otišao u Katar, te Jadranka Bogičevića, kojem istječe ugovor.

Dok se o Kosorića zna dosta toga, jer je između ostalih, u Premijer ligi BiH nastupao i za Željezničar (bio kapiten), a u posljednjoj godini nastupao je za Balzan sa Malte, Jovanović je nepoznanica za našu javnost.

Radi se o fudbaleru sa bogatim međunarodnim iskustvom. Rođen je 4. augusta 1989. godine u Melbourneu (Australija), a visok je 196 centimetara.

Posljednji klub bio mu je Jeju United u Južnoj Koreji, a tokom karijeru, između ostalih, nastupao je i za Tianjin TEDA (Kina), Suwon Samsung (Južna Koreja), Hajduk Kula, Vojvodina (Srbija).

Dolazak ovog dvojca još nije potvrđen sa Grbavice, ali je izvjesno da je dogovor postignut i da bi trener Amar Osim obojicu trebao imati na raspolaganju na pripremama u Međugorju.

Željezničar je jučer potvrdio kako je na Grbavicu stigao Ivan Lendrić, koji bi u vrhu napada trebao zamijeniti Sulejmana Krpića.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.