open-navfaktor-logo
search
Izborni pobjednik
Čelik: SDA treba da bude u vlasti od kantona do federalnog i državnog nivoa
Sada razmatramo budžet koji je veći od 930 miliona maraka za 2019. godinu. Sjetite se koliko je bilo kapitalnih investicija kada je SDA preuzela vlast prije četiri godine, a bilo je svega oko 80 miliona, a sada po nacrtu budžeta za 2019. godinu za investicije će se odvojiti više od 150 miliona maraka. To dovoljno govori šta smo uradili u proteklom mandatu,istakao je Čelik
16.11.2018. u 12:25
get url
text

Predstavnici šest političkih stranaka, Naša stranka, Socijaldemokratska partija BiH, Demokratska fronta, Savez za bolju budućnost i Nezavisna bosanskohercegovačka lista i Narod i Pravda žele da da naprave vlast u Kantonu Sarajevo, ali bez učešća SDA koja ima 10 najviše zastupnika u Skupštini KS.

Na danas održanoj konstituirajućoj sjednici Skupštine KS dogovoreno je da se hitna sjednica održi 20. novembra, na kojoj će biti razmatran nacrt budžeta za 2019. godinu. Ovaj zaključak je izglasan na prijedlog zastupnika Elmedina Konakovića. 

Mirza Čelik sada bivši šef Kluba SDA u Skupštini KS ponovo je osvojio mandat i u novom sazivu kazao je da je SDA dobila 54.000 glasova i „mi bi trebalo da činimo okosnicu vlasti u Kantonu, kao i u FBiH i državi BIH“.

-SDA je pozvala nekoliko stranka na pregovore za formiranje vlasti i to će se desiti u ovom mjesecu. Predsjednik stranke Bakir Izetbegtović pozvao je SDP-e i DF da razgovaraju o sastavljanju vlasti od kantona, Federacije BiH i države BiH – rekao je Čelik.

Na novinarsko pitanje da li je zadovoljan onim što je urađeno u proteklom mandatu Čelik je kazao da su zatekli mnogo manji budžet.

-Sada razmatramo budžet koji je veći od 930 miliona maraka za 2019. godinu. Sjetite se koliko je bilo kapitalnih investicija kada je SDA preuzela vlast prije četiri godine, a bilo je svega oko 80 miliona, a sada po nacrtu budžeta za 2019. godinu za investicije će se odvojiti više od 150 miliona maraka. To dovoljno govori šta smo uradili u proteklom mandatu –istakao je Čelik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.