open-navfaktor-logo
search
Premiership
Chelsea ispustio pobjedu u sudijskoj nadoknadi, City minimalnim slavljem povećao prednost na tabeli
Večeras su odigrane dvije utakmice u Premiershipu.
29.12.2021. u 23:09
get url
text

U prvom terminu od 20:30 sati Chelsea je na Stamford Bridgeu odigrao remi protiv Brightona 1:1. Romelu Lukaku je doveo Plave u vodstvo u 28. minuti. Belgijski napadač bio je najviši u skoku nakon centaršuta Mounta iz kornera i savladao, na ovom meču solidnog Roberta Sancheza. 

Rezultat se nije mijenjao sve do posljednjih trenutaka susreta kada je Cucurela sjajno centrirao, a Danny Welbeck bio najviši u skoku i postigao pogodak. Ovo je za Plavce bio treći remi u posljednja četiri susreta.

Manchester City je u nešto kasnijem terminu kao gost savladao Brentford sa 1:0. Foden je doveo City u vodstvo u 16. minuti. Građani su u svim segmentima na terenu bili bolji od domaćina, imali su još nekoliko odličnih prilika, no bili su neprecizni. U 87. minuti City je mogao do 2:0. Laporte je postigao pogodak, međutim nakon intervencije iz VAR sobe on je poništen. 

Chelsea je drugoplasirani na tabeli sa 42 boda, vodeći Manchester City ima 50 bodova. Na trećem mjestu se nalazi Liverpool sa 41 bodom i utakmicom manje u odnosi na ova dva tima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.