open-navfaktor-logo
search
Žele Norvežanina
Chelsea zbog Haalanda spreman srušiti klupski rekord
Chelsea je proteklog ljeta angažovao nekoliko ozbiljnih pojačanja, no igleda da Frank Lampard nije zadovoljan njihovih učinkom i generalnom golgeterskim učinkom svog tima, iako su Plavci u vrhu liste najefikasnijih ekipa Premier lige.
18.01.2021. u 12:45
get url
text

Više golova od sastava sa Stamford Bridgea u dosadašnjem dijelu prvenstva postigli su Manchester United (34) i Liverpool (37), dok su Leicester i Tottenham po 33 puta zatresli mrežu svojih protivnika, koliko i Chelsea.

Uprko tome Lampard bi svojoj svlačionici rado želio vidjeti Erlinga Haalanda, a kako The Atletic piše da su Plavci odlučni u toj namjeri.

Otkupna klauzula za Norvežanina iznosi 66,6 miliona funti, no onda može biti aktivirana tek na kraju sljedeće sezone, tako da će Borussia sigurno zahtjevati mnogo veći iznos ukoliko ga neko bude želio kupiti ranije.

Chelsea je navodno spreman srušiti rekord kako bi angažovali mladog napadača, a rekordno obeštećenja za sada su platili 2018. godine prilikom kupovime Kepe Arrizabalage. Za španskog golmana tada su izdvojili 71,6 miliona funti.

Inače, poslije 18 odigranih mečeva u ovoj sezoni Lampardovi izabranici zauzimaju sedmo mjestu sa 29 bodova, osam manje od vodećeg Manchester Uniteda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.